Het hek lijkt van de dam. Nog niet van Den Dam, dat is postcode 2060, dat blijft voorlopig een reservaat voor nieuw gearriveerden dat laatst nog te kampen had met bewuste verstoring van de nachtrust van overheidswege. Geen pretje.
Neen, het hek lijkt van de dam in de hoofddoekkwestie. Een dom-blond-momentje van roerganger Patrick Janssens gaat van de agenda naar de ijskast. Er wordt verder nagedacht hoe het nu wel of niet moet. Een volksopstand van boze en gekrenkte religieuze geesten moet en zal vermeden worden. Niet nu. Eerst moet er nog verplicht politiek nagedacht worden in de stembusgang, vervolgens kunnen de zongerijpte natuurstenen van hun opslagplaats in de Nationalestaat naar de terrassen en outdoor jacuzzi badpaleizen van de hoge piefen en piefettes. Pas dan hakken ze in Antwerpen de knoop door over wie er wanneer wat en hoe op zijn hoofd mag plaatsen. Spannend!

Wordt de stad terug van ‘allemang’ (neen, niet de Duitsers. lees: iedereen)? En wie gaat dat bepalen? Jij en ik. Morgen. In het stemhokje. Deal?